Til De Unge

Når du som ung bliver indskrevet på Altinget, starter vi det hele op med at du skal ud og se stedet. Når det så er blevet bestemt at du skal flytte ind, vil vi sammen med dig indrette dit nye værelse. Vi vil sammen med dig tage på en indkøbstur, hvor du kan få nogle møbler osv, så du får et værelse, hvor du kan føle dig tryg og have det godt. Du tager de ting med hjemmefra, som betyder noget for dig, men for os er det vigtigt, at du ikke tømmer dit værelse derhjemme, da du jo stadig skal have et sted at komme hjem til i weekender og ferier.

Alle unge bliver mødt forskelligt! Du er dig, du har brug for at vi ser dig, at vi møder dig.

I opstarten vil du opleve, at vi spørger meget ind til dig, hvordan har du det? Hvad kan du lide? Hvad kan du ikke lide? Vi vil gerne så hurtigt som muligt lære dig at kende, da vi så sammen har en meget bedre mulighed for at skabe udvikling sammen.

  • På Altinget vil du med det samme få at vide, hvilke to voksne der er ”dit team”, det er de to voksne, som sammen med dig, tilrettelægger hvad der skal ske hvornår og det er dem du laver individuelle aftaler med.
  • Vi vil sammen med dig lave fokuspunkter, hvad er det du har brug for støtte og guidning til? Hvilke drømme har du? Hvordan når vi dem?

Dagligdagen på Altinget:

  • Alle unge på Altinget går i skole eller har anden dagsbeskæftigelse.
  • Alle unge på Altinget er en del af et fællesskab!

Dagligdagen på Altinget er ret skemalagt. Dette fordi I er en del unge mennesker der bor sammen og tingene skal gå op, således at I alle har muligheder for at få en god dag. Der er nogle regler på Altinget, som gælder for alle. Men også en del individuelle regler, da alle har forskellige behov.

Metoder på Altinget

På Altinget snakker vi sammen om tingene. Personalet er nogle gange meget tydelige i deres forventninger, men vi forsøger altid sammen med dig, at gøre det således, at du kan leve op til det der forventes, så du kan gå glad i seng og stå glad op.

På Altinget vil vi ALTID gøre vores bedste for at forstå dig, så vi sammen med dig, kan sørge for, at du får de bedste muligheder i livet frem ad.

På Altinget skælder vi ikke ud! Ja betyder ja, Nej betyder nej!

På Altinget bestemmer de voksne, dette giver konflikter. For nogle gange mener og bestemmer de voksne, at det du har lyst til lige nu, ikke er det der er bedst for dig. Men vi vil altid tage os tid til at forklare dig, hvorfor vi gør som vi gør, og vi vil altid sørge for, at vi får afsluttet konflikten, så du ikke kommer til at gå og tro, at vi er sure på dig!

Aktiviteter

På Altinget tager vi på to ferier om året, skitur samt sommerferie syd på.

På Altinget arbejder vi på at du skal ud i lokallivet og deltage i en aktivitet. Du skal ud i livet, du skal ud og have nogle gode venner, som er dine, som ikke høre Altinget til.

Kort skrivelse af pige der bor på Altinget:

Hej jeg er en pige på 16. Jeg har boet på Altinget i 2 et halvt år. Jeg kom hjemmefra fordi det ikke gik så godt derhjemme.

I starten syntes jeg, at der var mange regler og mange forskellige ting at forholde sig til. I dag er der de samme regler som der var dengang. Men i dag har jeg fået mere forståelse af hvorfor de er der.

Da jeg startede her, var jeg meget stille, det er jeg bestemt ikke mere. Jeg er blevet meget mere moden.

Jeg syntes, at der er tid til at snakke med de voksne, vi laver altid meget klare mål for hvad det er jeg skal have lært i den næste periode, jeg er næsten altid med til at lave målene. Det kan så godt være rigtig irriterende nogle gange, fordi det er træls med ting jeg SKAL gøre, alligevel jeg selv har været med til at aftale det.

Jeg kan godt se hvad jeg får ud ad at bo her, men det er altså ikke altid nemt.